• Zondagmiddag 25 juni aanvang 17.00 uur"Sabbatical"

  Sabbatical komt uit de Kempen en is sinds een paar jaar actief op locale pop podia. De 5-koppige band verrast met een repertoire van muziek die iedereen wel kent, maar niet vaak hoort. Sabbatical speelt een afwisselend programma van met name up tempo rock pop, maar ook mooie rock ballads of wat steviger werk worden niet geschuwd. En dit alles op geheel eigen wijze. Frans Lodewijks op bas en toetsen, Rob Piederiet op gitaar, Frans van der Linden op drums, Hein Tils op gitaar en bas en Rob Peeters zang.

  Het belangrijkste voor de mannen van Sabbatical is lol maken tijdens het spelen. Ze beleven het muziek maken als een Sabattical in het ‘druk, druk, druk’ van iedere dag. De band wil het publiek deelgenoot maken van dit gevoel van niks moet behalve lekkere muziek.

  Gratis toegang

 • Zondagmiddag 2 juli  aanvang 17.00 uur"The Beaujacks"

  Beaujacks is een actieve coverband uit Eindhoven met “a mixed bag of sounds and they all rock”! Zij staan daarmee garant voor een spetterende avond vol rock en blues. Verschillende klassiekers van Stones, Thin Lizzy, AC/DC, ZZ Top & Status Quo komen voorbij en na jaren ervaring worden deze met een eigen herkenbare stijl gespeeld. Naast optredens in Nederland maken ze ieder jaar een tour door de UK en treden ze op in steden als London, Cheltenham, Brighton etc. Beaujacks bestaat uit;

  Erik Dijkstra op zang en gitaar, Steve Franklin op gitaar, Peter Rentmeester op drums en Michiel Kuipers op bas.

  Gratis toegang

 • Zondagmiddag 9 juli aanvang 17.00 uur"Kosmos"

  KOSMOS is ontstaan uit muzikanten die in de roerige jaren ’60 de podia bestormden met o.a. TRUST en PETER & HIS BLUE ARROWS. Door de vele muzikale omzwervingen zijn zij gelouterd en willen juist nu die tijd weer even doen laten herleven. Hetgeen blijkt uit het repertoire, dat met veel passie gebracht wordt.

  Denk aan: A Whiter Shade Of Pale, Gimme Some Lovin', Why Don't You Take It, That Day, Knock On Wood, Black Magic Woman, etc..

  Gratis toegang

 • Zondagmiddag 16 juli aanvang 17.00 uur"Mojo Hand"

  Blues band MOJO HAND is een fantastische Nederlandse blues band spelend met plezier, energie en passie. MOJO HAND laat je “The Blues Experience” voelen!
  De vier ervaren muzikanten spelen een mix van zelf geschreven en bestaande blues nummers, alles met het MOJO HAND gevoel in verschillende bluesstijlen. Het repertoire gaat van Texas tot Chicago, van funky tot swing en van traag tot rockende blues. De combinatie van een groovende ritme sectie, een grommend Hammond geluid, bezielde en scherpe gitaar solo’s, schreeuwende bluesharp licks en twee rauwe, emotionele stemmen garanderen een onvergetelijke ervaring.

  Frank Reemers en Joep de Greef spelen ook in een band met akoestische blues: Ramblin Dog. Deze was winnaar publieksprijs Dutch Blues Challenge 2016

  Gratis toegang

 • Zondagmiddag 23 juli aanvang 17.00 uur"Be Apple"

  Wie BeApple kent weet dat deze volwassen band garant staat voor een heel ander geluid dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Al vanaf het prille begin wisten de ‘Eindhoven four‘ dat hun band nooit letterlijk de gebaande paden van het Beatles tribute circuit zou gaan bewandelen. Het is precies deze keuze die BeApple al binnen een aantal jaren een aantal fantastische optredens heeft gebracht, op plekken waar ze tot dan toe alleen nog maar over durfden te dromen. In maart 2008 verdient BeApple met hun versie van ‘Fixing A Hole’ de ‘Beatles Unlimited Golden Apple Award 2008′. Nog in het zelfde jaar vraagt ‘Revolver Magazine’ (tegenwoordig ‘Revolver’s Lust For Life, maandblad voor muziek en meer’) BeApple om een bijdrage op haar speciale White Album 40 Anniversary compilatie CD ‘Het Witte Album’. Die bijdrage wordt Mother Nature’s son. BeApple neemt een unieke eigen versie op die een gewaagde combinatie is van de studioversie met variaties uit onbekende bestaande Beatles demo’s, live-uitvoeringen met accordeon van Paul McCartney en close harmony zang in de stijl van de King Singers. Het buitenland lonkt en in januari 2009 is het zover. Voor het eerst speelt BeApple buiten Nederland. Ze doen een “anders dan anders” optreden op het befaamde Cultureel Platform Buster in Antwerpen, bekend als artistiek laboratorium. Binnen een maand daarna worden 9 optredens in Liverpool definitief. BeApple wordt ook nog gevraagd voor de Lennon Memorial Event in Amsterdam Hilton in maart, de afsluiter van de legendarische John and Yoko Bed-in for Peace herdenking. In oktober 2009 volgt een vergelijkbare vraag uit Argentinië: 3 tot 4 optredens in Buenos Aires nog eind november van dat jaar. BeApple zet alles op alles om dit niet te hoeven laten schieten.

  De band met ‘The Beatles with a twist’ staat voor een nieuwe fase in haar nog korte bestaan. Wat in 2006 begon als een soort experiment lijkt een goeie zet te zijn geweest, de helft van de optredens die BeApple doet vindt inmiddels plaats buiten Nederland. Hun dertigste buitenlandse ‘gig’ speelde ze in januari 2012 in Tampere Finland.

  BeApple heeft inmiddels bewezen een heel eigen plek in het Beatles tribute circuit in te nemen. De ‘Eindhoven four’ blijken tot de weinige Beatles vertolkers te behoren die in staat zijn de binnenkant van de muziek te laten horen, en daarbij ook nog een heel herkenbaar eigen geluid te hebben. Met BeApple ‘The Beatles with a twist’ hoor je de Beatles misschien wel zoals ze nu zouden hebben geklonken.

  Toen in oktober 2012 ‘Love Me Do’ vijftig jaar werd heeft BeApple een totaal nieuw arrangement gemaakt van deze eerste hit van The Beatles voor het Beatles Story Museum in Liverpool.

  De naam BeApple is een mix van de naam van de Fab Four en het door hun opgerichte platenlabel. The Beatles richtten Apple Corps, met een groene appel (Granny Smith) als beeldmerk, op in 1968.

  Sinds 2009 wordt BeApple serieus gevolgd door de BeApple People (‘Biepel Piepel’), de “geautoriseerde” fanclub.

  Gratis toegang

 • Zondagmiddag 30 juli aanvang 17.00 uur"The Wieners samen met Mike Brady Firing"

  Two Wieners brengen de grote hits en verrassende B-kantjes van alle oude Rock ’n Roll-helden: Buddy Holly, Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Chuck Berry, Johnny Burnette, The Everly Brothers en veel meer. Swingend en authentiek! The Wieners speelden de afgelopen 10 jaar op talloze festivals in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken en Frankrijk. Op Rock ’n Roll Street Terschelling werden ze uitgeroepen tot beste band, ze waren te gast bij De Wereld Draait Door en ze traden op met top violiste Emmy Verhey.

  Inmiddels timmeren ze ook in Engeland aan de weg: in 2016 staan twee Engelse tours op de kalender, ze spelen onder andere in de bekende Winning Post Rock ’n Roll Club waar maandelijks de beste Europese Fifties-bands op het podium staan.

  Van stevige Rockabilly tot suikerzoete Tearjerkers, bij Two Wieners klinken alle nummers als de oude vinyl-singeltjes in een Wurlitzer-jukebox.

  Deze keer hebben ze een optreden samen met Mike Brady Firing. De Nijmeegse Elvis zal deze keer weer uit z’n dak gaan.

  Gratis toegang

Hoogstraat 50

Eindhoven